About us

Som den eneste grotta i Norden med innlagt lys, har Grønligrotta gjennom 100 år blitt en av Nordens mest besøkte kalksteinsgrotte. I Grønligrotta kan man oppleve et nettverk av ganger, med fantastiske formasjoner, som vann og is har brukt 700.000 år på å grave ut. Vi kan tilby en naturopplevelse utenom det vanlige, der en får et innblikk av jordens indre.

Av de alt 200 grottene i Rana kommune er Grønligrotta, med sine 4.200 meter en av de største. Grotta er lokalisert ved gården Grønlia, som ligger ca. 20 km fra Mo i Rana sentrum.

Guiden tar oss med inn i dypet av fjellet og vi får oppleve naturen fra innsiden. Her ser man resultatet av de enorme kreftene som har vært i sving, når vann og is har gravd ut og formet innsiden av fjellet. Ruta er lagt opp slik at man får se flere jettegryter, en underjordisk bekk, en foss, vakre marmorformasjoner, dryppstein, og en unik fastklemt granittstein som har blitt fraktet flere kilometer av istidens smeltevann.

Turen inni grotta er lagt opp slik at den passer for hele familien.
For å komme til oss følger man E6 ca. 10 km fra Mo i Rana sentrum, og tar av mot flyplassen. Deretter følger man veien ca. 10 km før man tar av mot Grønligrotta.

I hovedsesongen har vi omvisning i grotta hver time fra kl. 10.00 t.o.m. kl. 18.00 Den guidede turen varer ca. 40-60 minutter, alt etter hvor store gruppene er.

Grottekafeen er åpen i sesongen. Her tilbys mat og drikke, suvenirer og billetter, samt overnatting. Kafeen ligger i rolige omgivelser med en fantastisk utsikt over Røvassdalen. I området rundt er det fint terreng som egner seg for turer. Her tilbys også overnatting. Vi har fem familierom med minikjøkken og bad m/dusj. Frokost ved bestilling.

På forespørsel kan vi være til hjelp med å arrangere konfirmasjoner, konferanser og andre selskaper.
I tillegg til vårt kafelokale har vi et møterom med plass til ca 20-30 personer.

en_GB
nb_NO en_GB